Geluidsinstallatie

Geluidsinstallatie Berkenhof

Geluidsinstallatie

1 – 4 : Mengpaneel
5 – 6 : Stroom
7 : EQ
8 – 11 : CD spelers

 

Gebruik van de geluidsinstallatie kan na ophalen van de juiste sleutel van de geluidskast bij de verenigingsraad. De sleutel moet na gebruik zo snel mogelijk terug bezorgd worden. Bij de VRK kan extra materiaal ontleend worden: handmicrofoon met snoer of draadloos, opspeldmicrofoons met ontvanger, zender/ontvanger systeem om geluid van bijv. computer of cd-speler draadloos door te sturen.

De geluidsinstallatie aan en uit schakelen gebeurt door de sleutel (5) naar rechts te draaien, de groene knop hiernaast (6) moet ingedrukt zijn (versterkers) en wordt normaal niet gebruikt. De schakelaar op de stekkerblok rechts van het systeem moet ook altijd aan blijven staan. Ter herhaling: enkel de stroomsleutel gebruiken, de andere stroomknoppen moeten altijd aan blijven staan.

De equaliser (7) moet normaal niet ingesteld worden door de gebruiker, alle schuiven mogen ongeveer op hun neutrale positie (dus halfweg) staan.

Mengpaneel beginpositie is alle schuiven (2) naar beneden. De schuif ‘Main’ (1) half open zetten en daarna (enkel) de schuif of schuiven van de gewenste kanalen openzetten. De schuif naast Main (1), Sub mag altijd op 0 blijven, deze is niet nodig voor normaal gebruik.

De knoppen voor de individuele kanalen (2) boven de schuiven dienen zo ingesteld: Main knop ingedrukt, Sub en Solo uit, Mute uit! De draaiknoppen hierboven laten staan in neutrale positie. De kanalen vanaf 1 zijn gelinkt aan het patch paneel naast het podium in de zaal. Kanaal 9-10 en 11-12 zijn gekoppeld aan de cd spelers boven, respectievelijk links en rechts. Voor de zender/ontvanger module (zie boven) kan kanaal 13-14 gebruikt worden. De bekabeling (4) mag normaal niet veranderd worden door de gebruiker en moet na gebruik terug in zijn oorspronkelijke positie staan, zoals ook de knoppen op het mengpaneel. De ontvangers van de draadloze microfoons kunnen worden ingeplugd op een vrij kanaal, bij voorkeur 5 – 6.

Bediening van de cd spelers: (8) en (11) om een cd te laden. Grote draaiknop (9) gebruiken om door en terug te spoelen of naar een volgend nummer te gaan door te draaien en vasthouden. Standaard stopt de cd speler na 1 nummer af te spelen. Dit kan veranderd worden met knop (10) single/continuous. De ingestelde mode wordt aangeduid op het display van de cd speler. Ter herhaling, de linkse cd staat op het mengpaneel op schuif 9-10 en de rechtse op schuif 11-12.