Afvalregeling evenementen

afvalcontainerBij de organisatie van activiteiten en feesten blijft er op het einde jammer genoeg heel wat afval over. Probeer in eerste instantie afval te vermijden of de hoeveelheid afval zo klein mogelijk te houden. Het afval dat je toch hebt, kan je voor het merendeel kwijt in de gemeentelijke afvalcontainers aan de zalen.

Het afval moet echter wel in de juiste afvalzak zitten. Restafval moet in de groene restafvalzakken en dan pas in de grijze container. De restafvalzakken zijn te koop aan het onthaal van het administratief centrum. De openingsuren vind je hier: https://www.kortenberg.be/onthaal-6 of bij de beheerders van de zalen.
Pmd-afval moet in de gekende lichtblauwe pmd-zakken (die je zelf meebrengt of aankoopt bij de zaalbeheerder) gestoken worden alvorens het in de blauwe container te werpen. Papier en karton mag los in de gele container. Glas en ander afval dien je zelf naar het containerpark te brengen. Wanneer we merken dat er niet goed gesorteerd is, zullen we hiervoor extra kosten aanrekenen.

Als je buiten een groot evenement organiseert, kan je steeds een afvalcontainer voor restafval aanvragen. Ook hier moet er gebruik worden gemaakt van de groene afvalzakken.