Infoavond ‘De nieuwe vzw wetgeving’

29 september 2015 | 19 u. tot 21 u. | gratis
Kleine zaal, GC Colomba, Wijngaardstraat 1, 3070 Kortenberg

Inschrijving: [email protected] (reserveren wordt aangeraden) 02 755 22 80

Voor wie: Alle verenigingen van Kortenberg die met vragen zitten rond beheer van activiteiten, vrijwilligers, financiën en statuut van haar organisatievorm.

Worden we een vzw of blijven we een feitelijke vereniging? Wat is het verschil tussen een algemene vergadering en een raad van bestuur? Wat moeten we verplicht vermelden als we statuten opstellen? Wat zijn een onze jaarlijkse verplichtingen en hoe zit het met de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid? Tal van vragen die de cultuurraad de afgelopen jaren binnen kreeg. Met deze infoavond komt ze tegemoet aan de noodkreet van vele verenigingen in Kortenberg. Zit u in een sportvereniging, bloemsierkunst of theater en muziek en wil u meer uit uw vereniging halen dan is dit uw kans. De cultuurraad biedt deze infoavond gratis aan alle verenigingen in Kortenberg. Je moet niet aangesloten zijn bij een adviesraad om in aanmerking te komen. Graag vooraf reserveren.

Een initiatief van de Cultuurraad Kortenberg en het Vlaams Studie-en Documentatiecentrum voor vzw’s.