Mama’s aan de evenaar

7ea157df-fb4d-4cab-8a4c-4eb869937656Mama’s aan de evenaar is een vzw die Congolese vrouwen ondersteunt. Mama’s aan de evenaar heeft Dr. Greta Teugels uitgestuurd naar Gemena in de Evenaarsprovincie om er enkele vroedvrouwen en verpleegkundigen bij te scholen. Op deze infoavond vertelt ze over dit Congolees avontuur, haar missie in Gemena en over de sterke vrouwen van Congo.

Vrouwen zijn de dragende kracht van hun gezin en van de samenleving in Congo. Maar de vrouwen hebben het er niet onder de markt. Vrouwen en meisjes worden bestempeld als minderwaardig en vaak onmondig gehouden. In de jarenlange oorlogen zijn verkrachting en mishandeling doelbewuste wapens. Na een oorlog volgt dan telkens een periode van economische crisis. Maar vele mama’s nemen ondanks de tegenslagen hun lot in eigen handen. Ze richten vrouwengroepen op en organiseren naaiateliers, alfabetiseringsgroepjes en gezondheidscentra… De vzw Mama’s aan de evenaar wil met de mama’s samenwerken om hun dromen waar te maken. Ze wil dit doen door vorming en ondersteuning aan te bieden.

Een organisatie van Oxfam-Wereldwinkel en de Gemeentelijke Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking

Toegang gratis.