PMD Containers correct gebruik

Betreft gebruik van de PMD containers door gebruikers OC Berkenhof. Let op: er staat geen PMD container aan OC Berkenhof, wel aan GC Colomba.

Regelmatig krijgen we meldingen van onze ophalers dat de pmd in de 1.100L-containers van slechte kwaliteit is. Daarom wil ik graag uw aandacht vestigen op een aantal afspraken in verband met het gebruik van de 1.100L-containers voor pmd.

– de voorwaarde voor lediging is dat pmd in de containers in pmd-zakken met EcoWerf-logo aangeboden wordt.

– het pmd dient goed gesorteerd te zijn.

Wat mag er in de pmd-zak?

– Plastic flessen en flacons: alle lege plastic flessen en flacons (van frisdrank, melk, douchegel, wasproduct …). GEEN ANDERE PLASTIC VERPAKKINGEN OF VOORWERPEN (bakjes, potjes, zakjes, tubes…). De dopjes mogen op de fles zitten, verstuivers moeten er wel af. Dopjes mogen niet los in de zak (dan gaan ze verloren voor recyclage).

– Metalen verpakkingen: alle lege metalen verpakkingen (drank- en conservenblikjes, blikken dozen, spuitbussen van deodorant of slagroom …), ook aluminiumbakjes mogen, aluminiumfolie niet, de aluminium zakjes van drankjes zoals Capri Sun zijn eveneens niet toegelaten.

– Drankkartons: rietjes mogen erin zitten, niet los!

Uitzondering zijn alle verpakkingen van klein gevaarlijk afval: deze mogen niet in de pmd-zak en moeten afzonderlijk als kga worden afgevoerd.

Indien u hier nog vragen bij hebt,  bel de groene lijn: 0800/97 0 97.

Alvast bedankt voor uw medewerking en inzet voor een goed gesorteerd pmd!